Paris honey

(2016)

Gre za jazzovski prvenec, na katerem poleg vokala tvorijo čvrsto in zanesljivo glasbeno podporo Milan Stanisavljević za klavirjem, Robert Jukič za kontrabasom in Kristijan Krajnčan za bobni.

Jadranka in Robert se poznata še iz časov Planet Groova, skupaj z Milanom pa so vsi trije študirali v Gradcu. Kristijana je Jadranka prvič spoznala pred začetkom snemanja. Milan je pesmi povezal v glasbeno celoto, in sicer s svojimi subtilnimi aranžmaji in izjemnim občutkom za zvočno estetiko, ki je slišna tudi na njegovih obeh izvrstnih albumih Awakening in Sound Quest, kjer se predstavlja kot avtor glasbe in vodja Milan Stanisavljević tria. Poleg instrumentalnega tria se na albumu pojavijo tudi gostje: flavtistka Anja Burnik, saksofonist Lenart Krečič in kitarist Primož Grašič.

Na novem albumu Paris honey se nahaja osem jazzovskih standardov, za katere se je odločila na podlagi njihovih besedil in občutenj oziroma odtisov, ki so jih skozi melodijo pustili v srcu in duhu. Večinoma gre za bolj melanholičen izraz, ki je dobro slišen tudi skozi njeno petje, saj je v dveh dneh, kolikor je potekalo snemanje, iskala tisti pristni izraz, ki zasleduje zgolj podajanje besedila skozi melodično zgodbo in zanemarja okvire tehničnih pravil.

Poleg jazzovskih standardov pa se na albumu Paris Honey nahaja tudi avtorska instrumentalna pesem z naslovom Water mandala. Jadranka jo je napisala še v študijskih dneh, Milan pa je v njo vdahnil življenje z aranžmajem.

01 Paris
02 Honeysuckle Rose
03 The Man I Love
04 The Night We Called It a Day
05 You Must Believe In Spring
06 Dienda
07 This Masquerade feat. Anja Burnik
08 The Night We Called It a Day
09 Water Mandala