Sakura

(2009)

Na albumu je dvanajst spevnih in izvirnih glasbenih del, ki jih je ustvarila skrbno izbrana avtorska ekipa. Poleg stalnih sodelavcev (Jani Hace, Cazzafura), se je Jadranki pri ustvarjanju albuma pridružilo še nekaj novih imen (Lara Šiljevinac, Igor Matković).

Zvokovno so skladbe blizu sodobnemu, urbanemu r’n’b-ju in soulu, v katerem se Jadranka trenutno tudi najbolje počuti. Pesmi na albumu so izjemno pozitivne in optimistične, posamezna besedila so ponovno družbeno angažirana oziroma opisujejo aktualno tematiko stanja, v katerem je trenutno svet, a tudi ta svet opazuje skozi oči optimizma. V pesmi ‘Ne zasluž’š si me’ se je Jadranki pridružil Edo Maajka.

Zanimivo pa je tudi, da je Jadranka tokrat sodelovala s produkcijsko ekipo RDYODJ’s (Pier in JAMirko). Pravi, da se je za to sodelovanje odločila, ker ji je preprosto všeč urbani zvok, ki ga ustvarjajo z RDYO, ker niso prisotni v komercialno obarvani sceni, in ker je želela dobiti bolj pristen, surov in malce manj splošno komercialen zvok.

In naslov albuma? ‘Sakura’ v japonskem jeziku pomeni češnjev cvet, kar pa simbolno pomeni nov začetek. V primeru Jadranke Juras in njenega novega albuma je to nov začetek kot princip ženskega pogleda na svet, ki pa ni zbanaliziran in osredotočen zgolj na moškega in ljubezen, temveč pogled ženske na svet v celoti.

‘Sakura’ je estetsko in zvočno nadaljevanje ‘Anime’ z bolj jasno vizijo in ciljem, a hkrati pušča odprto pot za glasbeno ustvarjanje, ki bo naslednjič morda zašlo v drugo smer.

1. Drugače ne znam
2. Nor svet
3. Ljubezen
4. Podej naprej
5. Ne zasluž’š si me (feat. Edo Maajka)
6. Če ne bomo sami
7. Imej se rad
8. Ta svet je moj / tvoj
9. Daj mi vse
10. Živim kot ti
11. Ko se spet srečava
12. La la la la la la